Bucatini cu sos de rosii si parmezan

de laylalala in Spaghete, 27 Aug 2010 | 12634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste Bucatini (sunt ca niste spaghete doar ca au o gaura in centru)
  • 35 gr unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 linguri zahar
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 3 linguri faina
  • 750 ml bulion de rosii
  • 1 fir de rozmarin, frunzele rupte si tocate marunt
  • 1 fir de busuioc, frunzele rupte si tocate marunt
  • sare de mare si piper negru
  • parmezan ras, pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucatini cu sos de rosii si parmezan:

Pentru sos, se topeste untul intr-o cratita apoi se adauga ceapa si zaharul.Se caleste ceapa pana cand se inmoaie putin.Se adauga usturoiul si se caleste cateva secunde.Se presara faina si se caleste putin, amestecand continuu.Se toarna bulionul de rosii, la inceput 100 ml, si se amesteca bine.Se lasa sosul sa fiarba.Se adauga rozmarinul, busuiocul, sare de mare si piper negru dupa gust.Sosul obtinut se paseaza pana devine fin si omogen apoi se pune iar pe foc lasand sa fiarba pana cand se ingroasa.
Pastele se fierb in apa cu sare comform instructiunilor de pe ambalaj.Se scurg apoi se amesteca cu sosul de rosii.Pastele se servesc presarate cu parmezan dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatini cu sos de rosii si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu carne tocata